Ако сте студент кој што сака да искуси работно место во Земја како Германија, ова е идеалната прилика за вас!

Програмите се наменети за студенти и за млади луѓе коишто преку Културна размена/Едукациска работна пракса се стекнуваат со можност непосредно да се едуцираат и да работат во СР Германија и одблиску да соберат искуства за животот и работните навики во германското општетство.

Како и секогаш, изминатите 14 години, Венарас има широко портфолио на различни врвни работодавци со голем опфат на најразлични работни позиции во градови низ целата територија на Сојузна Република Германија. Најчесто, овие работни позиции се во услужната дејност, како што се гастрономскиот сектор, потоа работа на одржување на хигиена, работа во објекти од хотелиерството и објекти каде што се служи храна, како и забавни паркови и слично.

Потребни документи за аплицирање:

Апликациите за програмата лето 2024 година тукушто започна, Групација Венерас им посакува топло добредојте на сите потенцијални кандидати.

Доколку сте подготвени за нови предизвици за време на летниот период и сакате да бидете дел од програмата за летна студиска пракса, ве мотивираме да се пријавите на следнава емаил адреса:

📧 studenti@venerasgroup.mk, или да не контактирате на следниве телефонски броеви

✆ 078 36 19 24 ✆ 078 36 19 23 ✆ 070 38 19 43 ✆ 074 22 49 43

Ве очекуваме!