Студенти, стигнаа вестите што ги очекувавте.

Подгответе се за новите предизвици за време на летниот период. Еве ја идеалната можност: Започна периодот за апликации за Летна работна пракса во Германија 2024.

Програмата на Венерас за Културна размена / Едукациска работна пракса ќе ви овозможи да работите и одблиску да соберете нови животни искуства и работни навики.

Кај нас ги имате најшироките можности за Летна работна пракса 2024.

Заедно со нашите долгогодишни традиционални партнери / врвни работодавaчи на дланка ви ги даваме можностите за избор и работа низ цела Германија.

Оние кои ќе се решат летниот период да заработат и да се едуцираат, ќе имаат можност да изберат работни позиции во услужната дејност, во гастрономскиот сектор, како и работа на одржување на хигиена, работа во објекти од хотелиерството и објекти каде што се служи храна, а секако и кај нашите верни партнери за во забавни тематски паркови.

Кои документи треба да ги подготвите за да аплицирате за Летна работна пракса во Германија 2024:

– Валиден пасош

– CV

– Потврда за студент

Едноставно може да аплицирате на нашата веб страница, или директно на емаил адреса: studenti@venerasgroup.mk

Информативен оддел

+38970381943 – Скопје

+38974224943 – Скопје

+38978361923 – Штип

Сега е вистинско време да ја искористите оваа можност!