венерас еу

Теренски ангажмани во СР Германија (Вработување во Венерас Еу груп).

Работни позиции во Венерас Еу

Венерас ЕУ Груп ги нуди овие позиции на лицата со ЕУ документи (ЕУ пасош, ЕУ лична карта или документ за постојан престој во земјите од Европската Унија.)
Групација Венерас нуди можност при добивање на документација со која ќе можете да работите во нашата компанија.

ГРАДИНАРИ

опис на работно место

опис на работно место

 • Одржување на зелени површини и растенија низ одморалиштето
  (косење трева, досадување трева, реновирање тревници, кастрење жива ограда).
 • Чистење под висок притисок
  (отстранување на алги и мов од фасади и ѕидови, перење порти, саксии, скали)
 • Одржување и чистење на надворешни објекти
  (зелени површини, пристапни патишта, паркинзи, пешачки патеки и тротоари)
 • Наводнување на растенијата и целата зелена површина по потреба

услови

 • Претходно работно искуство
 • Познавање на англиски, германски или турски јазик.

што нудиме?

– организиран смештај (колективен/приватен )
2080 евра нето ( 13. евра на час )

Што се однесува до сместувањето, Групација Венерас, во соработка со повеќе големи германски компании за недвижнини/агенти за продажба и изнајмување на недвижнини, им става на располагање бројни колективни и индивидуални/семејни
сместувања за престој и живеење во С.Р.Германија.

Општи работници во фабрика за зеленчук и овошје

опис на работно место

 • Пакување на прехранбени производи
 • Подредување, грижа и одговорност на производите во фабриката
  (сортирање на роба, складирање, рециклирање на ѓубре, чистење)

услови

 • Претходно работно искуство
 • Познавање на англиски, германски или турски јазик.

што нудиме?

 • 11 Евра нето саатница (се работи шест дена во неделата)
 • организиран смештај ( колективен/приватен )
 •  Можност за дополнителни часови, доколку има потреба.

Што се однесува до сместувањето, Групација Венерас, во соработка со повеќе големи германски компании за недвижнини/агенти за продажба и изнајмување на недвижнини, им става на располагање бројни колективни и индивидуални/семејни
сместувања за престој и живеење во С.Р.Германија.

Хигиенски сервиси

опис на работно место

 • Хигиенски услови во деловни објекти
  (канцеларии биро, скали, хали, чистење на противпожарни апарати)
 • Употреба на соодветни материјали и опрема

Услови

 • Претходно работно искуство
 • Познавање на англиски, германски или турски јазик.

што нудиме?

 • 10 Евра нето саатница (се работи шест дена во неделата)
 • организиран смештај ( колективен/приватен )
 • Можност за дополнителни часови, доколку има потреба.

Што се однесува до сместувањето, Групација Венерас, во соработка со повеќе големи германски компании за недвижнини/агенти за продажба и изнајмување на недвижнини, им става на располагање бројни колективни и индивидуални/семејни
сместувања за престој и живеење во С.Р.Германија.

Хаусмајстор

опис на работно место

 • Одговорно лице за целиот објект со должност да се грижи за ситни поправки во организацијата  во станбен објект :

  • Работа со електричен и рачен алат;
  • Тековно одржување на објектите (водоводна, канализациона и електрична инсталација) и остранување на дефектите;
  • Водење евиденција за ивршените поправки и материјалот потрошен за истите (извештаите се доставуваат до претпоставен;
  • Преземање превентивни мерки и навремено реагирање за избегнување на дефекти
  • Познавање и одржување на систем за ладење и греење
  • Познавање на браварски и столаро-занатски работи;

Услови

 • Претходно работно искуство
 • Познавање на англиски, германски или турски јазик.

што нудиме?

 •  2200 евра нето по месец (се работи пет дена во неделата
 • организиран смештај ( колективен/приватен)
 • Можност за дополнителни часови, доколку има потреба.

 

  Што се однесува до сместувањето, Групација Венерас, во соработка со повеќе големи германски компании за недвижнини/агенти за продажба и изнајмување на недвижнини, им става на располагање бројни колективни и индивидуални/семејни
  сместувања за престој и живеење во С.Р.Германија.

  Позиции за доставувачи на пакети со Б категорија за транспортни фирми за
  Амазон, ДПД и Хермес.

  Амазон е американска компанија која се занимава со електронска трговија за купувачи.

  опис на работно место

  Примање, проверување, сортирање и складирање на производи.
  Доставување на пратки до адреса со однапред дадени локации (најчесто стандард тури).
  Пратките се до максимум 30кг.

  Според Вашите познавања на германскиот јазик, работодавците одредуваат на која позиција ќе бидете.

  услови

  • Познавање на германски, англиски/турски јазик.
  • Возачка дозвола Б категорија.

  што добивате?

  ● Службено возило
  ● Службен скенер
  ● Службен телефон
  ● Униформа
  ● Обука
  ● Сместување
  ● Месечна бруто заработка околу 2200€

  Што се однесува до сместувањето, Групација Венерас, во соработка со повеќе големи германски компании за недвижнини/агенти за продажба и изнајмување на недвижнини, им става на располагање бројни колективни и индивидуални/семејни
  сместувања за престој и живеење во С.Р.Германија.

  ДПД

  Dpdgroup е меѓународна услуга за испорака на пакети за парцели. Работи на пазарот за испорака на пакети со мала тежина (помалку од 31,5кг)

  опис на работно место

  Примање, проверување, сортирање и складирање на производи.
  Доставување на пратки до адреса со однапред дадени локации (најчесто стандард тури).
  Пратките се до максимум 30кг.

  Според Вашите познавања на германскиот јазик, работодавците одредуваат на која позиција ќе бидете.

  услови

  • Познавање на германски, англиски/турски јазик.
  • Возачка дозвола Б категорија.

  што добивате?

  ● Службено возило
  ● Службен скенер
  ● Службен телефон
  ● Униформа
  ● Обука
  ● Сместување
  ● Месечна бруто заработка околу 2200€

  Што се однесува до сместувањето, Групација Венерас, во соработка со повеќе големи германски компании за недвижнини/агенти за продажба и изнајмување на недвижнини, им става на располагање бројни колективни и индивидуални/семејни
  сместувања за престој и живеење во С.Р.Германија.

  Хермес

  Hermes е целосна услуга за е-трговија, малопродажни услуги, маркетинг на перформанси, лидер на пазарот во возење прекугранична глобална е-трговија за брендови за мода и начин на живот со мрежа на локални канцеларии низ целиот свет.

  опис на работно место

  Примање, проверување, сортирање и складирање на производи.
  Доставување на пратки до адреса со однапред дадени локации (најчесто стандард тури).
  Пратките се до максимум 30кг.

  Според Вашите познавања на германскиот јазик, работодавците одредуваат на која позиција ќе бидете.

  услови

  • Познавање на германски, англиски/турски јазик.
  • Возачка дозвола Б категорија.

  што добивате?

  ● Службено возило
  ● Службен скенер
  ● Службен телефон
  ● Униформа
  ● Обука
  ● Сместување
  ● Месечна бруто заработка околу 2200€

  Што се однесува до сместувањето, Групација Венерас, во соработка со повеќе големи германски компании за недвижнини/агенти за продажба и изнајмување на недвижнини, им става на располагање бројни колективни и индивидуални/семејни
  сместувања за престој и живеење во С.Р.Германија.

  Ц категорија

  опис на работно место

  Најчесто се работи за Lild, Dacher, Aldi, Rewe.
  ●Примање, проверување, сортирање и складирање.
  Достава на пелети, намирници, пакети.
  Товар, истовар.

  Работни обврски на дневно/месечно ниво: Се вози стандард тури – регионално.
  Во текот на денот имате од 13 до 17 застанувања.
  Се работи со навигација и со однапред доставени локации.

  услови

  • Познавање на германски, англиски/турски јазик.
  • Возачка дозвола Ц категорија.
  • Неопходен е код 95 и тахографска картица

  што нудиме?

  ● Договор за полно работно време (шест дена во неделата)
  ● 2600 – 30000€ бруто месечно ниво
  + можни дополнителни доплати за прекувремена работа и врвни премии.

  Што се однесува до сместувањето, Групација Венерас, во соработка со повеќе големи германски компании за недвижнини/агенти за продажба и изнајмување на недвижнини, им става на располагање бројни колективни и индивидуални/семејни
  сместувања за престој и живеење во С.Р.Германија.

  Останете информирани

  Регистрирајте се за да примате редовни информации во врска со нашите понуди